Från djupen av Svarta Skogen

I en globaliserad värld som vi lever i kan man köpa nästan allt, alla tider på dygnet överallt. Många människor reagerade likgiltigt inför varifrån våra produkter härstammar och under vilka förhållanden dem produceras.

Inte oss.

Som naturprodukts producent tar vi ansvar för hållbart och respektfullt ansvarstagande av våra resurser. Även mer: Vi anvisar högst betydelse till detta – och också för vår egen produktion. Vi lägger mycket stor vikt på varifrån våra råvaror härstammar. Varje inlagd tilja från pur natur kan bevisligen spåras tillbaka till dess ursprung.

Våra produkters härkomst är viktig för oss därför vi kan nämna er ursprungen. Varje lagt in golv, varje tilja, varje altan från pur natur kan bevisligen spåras tillbaka till ursprunget.

 

Och ursprung ligger inte långt därifrån.

Eftersom träden som pur natur tiljor och altaner använder sig av inte är så långt ifrån produktionens centrum. Det härstammar uteslutande från Tyskland och endast en liten del från Frankrike.

Våra inköpsområden är:

  • Schwarzwald (Svarta Skogen)
  • Odenwald
  • Pfälzerwald
  • Schwäbische Alb
  • Vogeserna (Frankrike)

  

Antalet av barrträden visar ungefär inköpt mängd i respektive område. Det är inte svårt att se att majoriteten av våra träd härstammar från Svarte Skogen.

Vil ni veta var golvet tidigare stod?

Vi förstår det mycket väl. Eftersom vi infört det enda förnuftiga sigillet för hållbarhet och kvalitet: ursprungsintyget. Om ni vill erhålla er geo-daterna av de träden som ert pur natur golv är tillverkat i.