Ett golv som kan stå sig genom sekler: pur natur tilja ek

Eken är känd som en symbol för evighet. Det kommer inte heller förändras om man tillverkar det som ett tilja golv: våra pur natur tiljor ek är det motståndskraftigaste som ni kan ha som »bostadsfundamentet«.

Mot denna bakgrund är det inte någon överraskning men emellertid betydande att förstå att denna har förmågan att inta ett rum, i ordets enkla bemärkelse: Ni får massiva ek-tiljor i imponerande dimensioner av fasta bredder upp till 30cm och rums längder upp till 9m bara hos pur natur.

Oak floorboards pur natur

Med ett snabbt ögonkast: pur natur tilja ek

  • Hållbarhet som kan stå sig genom generationer
  • Idealt för allmänna byggnader
  • Massiv eller 3-skikt tiljor
  • Modellerna Select eller Natur
  • Både i fasta eller i varierande längder
  • Från en hållbar odlad skog i Tyskland
  • 100 % tysk producerat
  • Kompatibel med golvvärme som alla våra pur natur tiljor

Tilja massiva eller 3-skikt?

Visa skillnad mellan massiva tiljor och 3-skikt tiljor

pur naturs ek-tiljor finns i två olika modeller:

  • Massiva trätiljor – det är den naturligaste form av ett trägolv. Såsom namnet antyder, blir denna tilja ursågat från massivt, fullt ekträ. Här läggs ingenting till i form av annat material än trädets egen massa. Pur naturs massiva trätiljor från eken är det längsta och bredaste ek-tiljor på marknaden.

 

  • 3-skikt-tiljor – Kallas ofta också för parkett eller fler skikt tiljor, består av flera täckande skikt, medel skikt och motdraget. Vid pur naturs 3-skikt tiljor består eken av täckande skikt, bäst i form av 5 mm ek sågat i faner. Medel skiktet är ett stavmedelskikt från gran. Motdraget är från ek.

Ektiljor i fasta bredder

Massiva ektiljor imponerar på era dominerande dimensioner: fasta bredder upp till 30cm och rumslängder upp till 10m gör denna till en äkta »tilja-gigant« som bara finns hos pur natur.

Men inte bara storleken gör denna till vad den är: dem är noga utvalda utifrån kvalité och robusthet för att se till att våra ektiljor ära tillräckligt stark för att stå sig genom sekler.

 

Strukur Tjocklek Bredd Längd
massiv 24 mm 190 mm upp till 6 m
massiv 28 mm 240 mm upp till 8 m
massiv 28 mm 300 mm upp till 10 m

Ektiljor i varierande bredder

Ek i varierande bredd betyder att jämsides liggande tiljor varierar i sin bredd. Det sättet av inläggning skapar en levande och omväxlande atmosfär. De olika bredderna blir blandat rättvist för att skapa en harmonisk helhetsbild.

Tillverkningen av tiljorna i varierande bredder medger ett bättre utnyttjande av träd stammen. Ektiljorna i varierande bredd har ett attraktivare angett priset än ektiljor i fasta bredder.

 

struktur tjocklek bredd längd
3-skikt 21 mm

205/245/285/305/335 mm

upp till 6 m
massiv 22 mm 165/205/245/285/325 mm upp till 8 m
massiv 30 mm 210/250/290/330/370/410 mm upp till 10 m

Längds intervaller av båda typer:

Varje 50 cm: 2,00 – 2,50 – 3,00 – 3,50...

Referenser

Sök inspiration bland våra utvalda referenser.